arrow&v

Over het algemeen worden vaatwastabletten voor de afwasmachine gebruikt. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt schoonmaken dan je vuile servies? Hieronder 10 dingen die je stralend schoon krijgt met een vaatwastablet.

De oven schoonmaken met een vaatwastablet

Een oven met aangekoekte etensresten ziet er niet bepaald smakelijk uit. Toch laten veel mensen het zover komen. Je kunt schrobben wat je wilt, maar prehistorische etensresten zijn onoverwinnelijk, tenzij… je de ovenschaal en het rooster laat weken in een warm badje met een vaatwastablet. Na deze behandeling schraap je met een glasschraper alles met gemak weer schoon en ziet je oven eruit als nieuw.De magnetron reinigen met een vaatwastablet

Ook de magnetron kan er na verloop van tijd uitzien alsof er een blik tomatenpuree in is ontploft. In plaats van jezelf te kwellen door met een schuurspons alles eraf te willen schrobben, kun je ook gewoon een bakje water met een vaatwastablet in de magnetron zetten. De magnetron zet je 10 minuten op volvermogen en vervolgens veeg je al het vuil heel makkelijk weg.


Een andere manier om je magnetron schoon te maken kun je lezen in: De perfecte manier om een vieze magnetron snel schoon te makenAangekoekte pannen aanpakken met een vaatwastablet

Ook aangekoekte pannen krijg je weer schoon met een vaatwastablet. Doe water met een vaatwastablet in de pan en laat de substantie een minuut koken. Even een sponsje erover en de pan is weer blinkend schoon.Gele zweetvlekken uit kleding verwijderen dankzij een vaatwastablet

Zweetvlekken in witte kleding zien er zo ranzig uit. Om je witte shirts weer mooi wit te krijgen hoef je enkel een vaatwastablet aan je was toe te voegen. Kies een normaal wasprogramma en laat de afwasmachine het klusje klaren. Zo simpel is het.


Zweetvlekken zijn ook te verwijderen met ossengalzeep, zie: 20 vlekken die je kunt verwijderen met ossengalzeepEen vuilnisbak schoonmaken met een vaatwastablet

Vuilnisbakken zijn een broeikast van bacteriën. Toch vergeten heel veel mensen deze schoon te maken. Dat is jammer, want het het is een klusje van niks. Je hoeft alleen maar je prullenbak te vullen met warm water, je gooit er een vaatwastablet bij en je laat het een uurtje goed weken. Alle bacteriën vertrekken naar het rijk der hemelen en de prullenbak is (nadat je die afgedroogd hebt) brandschoon!


Nare luchtjes verwijderen met een vaatwastablet

Heb je gezond gekookt: aardappelen, vlees en … bloemkool, is het alsof er iemand een enorme stinkwind heeft gelaten. Of je hebt heerlijk gegourmet met je vrienden: maar de hemeltergende stank erná! Gelukkig is daar iets aan te doen. Doe een vaatwastablet in een pan met water, laat het goedje zachtjes koken en je zult merken: de nare luchtjes worden compleet geabsorbeerd.


Er zijn ook andere manieren om van de gourmetlucht af te komen, hier kun je meer over lezen in: Zo simpel is het om het gourmetstel schoon te maken


Thee aanslag verwijderen met een vaatwastablet

Aanslag van thee is zelfs met een stevige borstel lastig uit je theepot of van een kopje te schrobben. Doe je kokend water in je theepot of theekop met een vaatwastablet erbij en laat je het een uurtje weken, dan is de aanslag zo verdwenen. Vergeet niet de theepot nog even goed schoon te spoelen.


In plaats van een wc-blok of wc-eend een vaatwastablet

Verwacht je hoogstaand bezoek, is de wc-eend op! Geen paniek: gooi een vaatwastablet in de wc, laat dat even bruisen, schrob vervolgens met de wc-borstel de pot schoon en spoelen maar!


Een vaatwastablet is de perfecte glanshersteller voor metaal

Wordt je metalen bestek, knoflookpers of blikopener een beetje dof? Vul een teiltje met warm water, ra ra ra wat gooi je erbij? Juist: een vaatwastablet! Laat het een nachtje weken en de volgende dag glanst je bestek of keukengerij als nooit tevoren.


Een frituurpan schoonmaken met vaatwastabletten

Ten slotte: In het artikel Het stappenplan om de frituurpan stralend schoon te krijgen leg ik precies uit hoe je je frituurpan kunt schoon krijgen met een vaatwastablet.


Succes met poetsen! Alles voor een schoon huisje :-)


Ecologische vaatwastabletten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Deze vaatwastabletten zijn 100% parfum- en kleurstofvrij.


Wil je meer van dit soort handige schoonmaaktrucjes weten? Lees dan:Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest


#alles #keuken #vlekken #sanitair

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.
Algemeen

Schoonmaaktips

10 dingen die je kunt schoonmaken met een vaatwastablet

Suus

9/20/2019

Laatste artikelen

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

GreyVlak.png

Ramen lappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je vetvlekken?

GreyVlak.png

De top 5 beste wasmachines die ook nog eens zuinig zijn

GreyVlak.png

Hoe verwijder je rode wijnvlekken?

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

Artikel

Roest op zichzelf is al vervelend genoeg, maar komt het op je kleren terecht dan baal je natuurlijk ... 

Hoe verwijder je vetvlekken?

Artikel

Je hebt een heleboel soorten vetvlekken: vetvlekken van frituurvet, boter, saus, jus... Gelukkig zij... 

Hoe verwijder je rode wijnvlekken?

Artikel

Zit je gezellig te tafelen met je vrienden, maak je ineens een ongecontroleerde beweging. Splatch! D... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties