arrow&v

Paniek! Er wandelt een grote, stevige spin over het plafond! Of een kleine die je over het algemeen nauwelijks ziet. Overal zijn ze! Onuitgenodigd nog wel. Je kinderen gillen het uit en jij mag de spin weer aan zijn pootje optillen en naar buiten verhuizen, en dat terwijl je zelf ook altijd doodsbang was voor spinnen. Hier 10 manieren om de spinnen te verjagen of te bestrijden.

1

Spinnen verjagen met een citroenschil

Gooi een citroenschil niet direct in de prullenbak, maar wrijf je plinten, vensterbanken, tafel en boekenplanken ermee in. Zo voorkom je dat er spinnen in je huis komen. Spinnen verafschuwen citroenlucht en zullen een ander huis uitkiezen om de winter door te brengen.


2

Spinnen verjagen met een zelfgemaakt afweermiddel

Iets frisser is het volgende receptje: vul een spuitflesje met water, doe er 1 theelepel afwasmiddel en 1 eetlepel etherische pepermuntolie bij. Even goed schudden en dan de plekken onderspuiten waar spinnen graag komen. De spinnen overleven deze lucht wel maar zullen eerder het huis van je buren als verblijfplaats uitkiezen.


3

Spinnen verjagen met munt-wattenbollen

Dompel een paar wattenbolletjes onder in etherische pepermuntolie en verspreid de wattenbolletjes door je huis. Weg blijven de spinnen!


4

Spinnen verjagen met witte natuurazijn

Spinnen houden absoluut niet van de geur van azijn. Vul een spuitflesje met witte natuurazijn en spuit je huis maar lekker onder. Vergeet niet de kieren en gaten mee te nemen.


5

Spinnen uit je huis houden met kokosolie

Kokosolie gebruiken we om te bakken en te braden en nog voor veel meer doeleinden, maar je kunt er ook mee voorkomen dat spinnen je huis binnendringen. Als je een deel kokosolie met twee delen water mengt en je smeert de substantie op de favoriete plekjes van spinnen, dan nemen ze hun 8 benen (eh poten!)


6

Spinnen verjagen met tabak

Je hoeft niet (weer) te beginnen met roken om spinnen te verjagen met tabak. Je hoeft het tabak alleen te gebruiken als effectief afweermiddel. Doe een pluk tabak in een kommetje met water, laat het even intrekken, giet het water (zonder tabak) in een spuitflesje en sprayen maar!


7

Spinnen uit je kledingkast houden met ceder

Spinnen houden niet van cederhout. Vind je ooit een spin in je kledingkast? Wissel enkele oude kledinghangers dan in voor kledinghangers van ceder, dan weet je zeker dat je niet ongemerkt extra gezelschap met je meedraagt.


8

Spinnen verjagen met kastanjes of walnoten

Maak een mooie boswandeling, verzamel zo veel mogelijk kastanjes en spreidt die uit in je huis of zet hier en daar een leuk schaaltje neer, gevuld met kastanjes. De geur ervan schrikt spinnen af, hetzelfde geldt voor walnoten.


9

Spinnen verjagen met kaneel

Strooi kaneel op iedere plek waar spinnen je huis binnen kunnen glippen en de spinnen zullen hun pootjes voor hun neus houden en snel door kruipen naar de buren.


10

Spinnen bestrijden met zout water

Is het spinnenbezoek inmiddels uitgegroeid tot een ware plaag en word je moordlustig van al die spinnen? Doe dan warm water in een spuitflesje en een flinke lepel zout erbij, even goed schudden en spuiten maar. Ze liggen dan vervolgens met hun acht poten omhoog. Wel een beetje zielig toch?
Heb je last van ander ongewenst bezoek? Lees dan
Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest


#alles #ongedierte #interieur #azijn

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Artikel

10 natuurlijke manieren om spinnen te verjagen

Suus

17 Januari 2020

Laatste artikelen

Gft weggooien? Onze boeren doen het zo!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

GreyVlak.png

Ramen lappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je vetvlekken?

GreyVlak.png

De top 5 beste wasmachines die ook nog eens zuinig zijn

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

8 signalen dat je te veel spullen in huis hebt

Artikel

Dat kan ik toch zo zien? denk je dan als je de titel leest. Was het maar zo! Want als je het ziet da... 

De beste oplossing ooit om insecten en ongedierte te weren

Artikel

Muggen, vliegen, vlooien, kakkerlakken, teken en ga zo maar door, we willen ze allemaal op afstand h... 

3 natuurlijke manieren om je wasgoed donzig zacht te krijgen

Artikel

Heel veel mensen gebruiken nog steeds wasverzachter. Er zijn twee redenen om hiermee te stoppen: er ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties