arrow&v

Ook al brengen we veel minder tijd in de badkamer door dan in andere ruimtes in ons huis, de badkamer kan in een korte tijd behoorlijk vervuilen. Onze lekkere douchezeep laat schimmelresten achter op de douchewand, we verliezen bij het borstelen haren die op de vloer neerdwarrelen, we spugen tandpasta in de wasbak (en je kinderen spugen er soms zelfs naast!), we flossen onze tanden waardoor er spatjes op de spiegel landen. Welke snelle schoonmaaktrucjes kun je toepassen om je badkamer toch lekker schoon te houden?


1.

Haren van de badkamervloer verwijderen

Met een beetje pech (bij een lichte vloer) zie je in de loop van de week steeds meer haren en pluisjes over de badkamervloer zwerven.


Heb je geen zin om elke keer weer de stofzuiger tevoorschijn te halen, zorg dan dat je standaard een Swiffer in je badkamer hebt staan. Zo kun je iedere dag even snel alles bij elkaar vegen.


Vind je de Swifferdoekjes zo prijzig? De Action verkoopt goedkopere, maar je kunt ook heel goed een microvezeldoekje aan de Swiffer klikken en die tussendoor af en toe buiten uitkloppen (en wassen niet te vergeten!)2.

Spiegels streeploos schoonmaken

Laat de trekker en de emmer maar in de kast. Heb je een goede ramenset, dan hoef je alleen een de microvezeldoek nat te maken (zonder schoonmaakmiddel).


Met de polijstdoek maak je vervolgens het glas lichtjes droog (je hoeft niet door te boenen tot het kurkdroog is, het droogt vanzelf op). Het is zo gepiept en je kunt weer genieten van een streeploze spiegel.


Ook je autoruiten kun je op deze manier perfect schoon krijgen, zie: Hoe maak je de ruiten van je auto glanzend schoon?3.

Kranen laten glanzen

Kranen gaan er na veel gebruik dof uitzien met kalkaanslag en kringen. Om de kalkaanslag op je kraan te verwijderen maak je een of meerdere microvezeldoeken nat met azijn. De kraan omwikkel je met de doeken en verder hoef je even niks meer te doen. Een uur later haal je de doeken er weer af: weg kalk en alles glanst weer.4.

De putjes van de wastafel laten glimmen

Een vergelijkbare truc kun je uithalen bij de putjes van je wasbak. Maak een of meerdere wattenschijfjes goed nat met azijn, leg de wattenschijfjes op het putje en alles glimt weer alsof je net een nieuwe badkamer hebt.
5.

Zeepresten van de glazen douchewand verwijderen

Zeepresten zijn heel gemakkelijk met een droogtrommeldoekje te verwijderen. Het is heel simpel: maak een nieuw droogtrommeldoekje nat en poets de glazen douchewand schoon. De zeepresten worden zacht waardoor je ze makkelijk van het glas veegt.


Meer trucjes met droogtrommeldoekjes kun je lezen in: 33 verrassende huishoudelijke tips met droogtrommeldoekjes6.

Donkere voegen schoonmaken

Ik heb beloofd dat het om snelle schoonmaaktrucjes gaat, dus wil je snél van je donkere voegen af, dan komt er wel een wat agressiever schoonmaakmiddel om het hoekje kijken, namelijk: Schimmelvreter van Bison.


Je trekt oude kleren aan (tenzij je het niet erg vindt als je oranje bleekvlekken op je nieuwe broek krijgt), spuit de voegen onder en een paar minuutjes laten spoel je alles weg!


Ga je toch liever voor een wat milieuvriendelijkere aanpak, dan kun je in 10 geniale schoonmaaktrucjes in de badkamer met baking soda lezen hoe je donkere voegen schoonmaakt met Baking Soda.7.

De badkuip poetsen met karnemelk

Deze tip stamt uit grootmoeders tijd. Giet een lekkere hoeveelheid karnemelk in de badkuip, laat het even intrekken en veeg met een spons al het vuil weg. Ook de badkamertegels kun je er goed mee schoon poetsen. Het resultaat: een blinkend bad en blinkende tegels.


Wil je meer trucjes weten uit grootmoeders tijd, lees dan: 20 beste en zuinigste schoonmaaktrucjes uit grootmoeders tijd


8.

De douchekop ontkalken met schoonmaakazijn

Zit je douchekop onder de witte kalkaanslag? Dan hoef je helemaal niet te gaan schrobben tot je erbij neervalt.


Schroef eerst de douchekop los, neem een literkan en vul die met schoonmaakazijn. Doe de douchekop erbij en laat het een dagje (of nachtje) weken. Poets erna met een tandenborstel (een oude, hè?!) de laatste restjes weg. De kalkaanslag is compleet verdwenen!


Lekker goedkoop opgelost zo! Andere goedkope schoonmaaktrucjes zijn te lezen in: 12 spotgoedkope schoonmaaktrucjes die fantasitisch werken9.

De toiletpot ontkalken met cola

Cola is een vrij agressief product dat je beter niet kunt drinken. Maar als je toiletpot er verkleurd uitziet met kalkaanslag, dan doet cola wonderen.


Giet een glas cola in de pot, laat het een nachtje intrekken, schrob ’s ochtends de boel schoon en de wc is weer als nieuw!


Als je helemaal goed bezig bent houd je de toiletborstel ook goed schoon, meer hierover kun je lezen in 15 dingen die je vast nog nooit goed hebt schoongemaakt.10.

Snel de wastafel en het toilet afnemen

Zeker als je met een gezin in een huis woont, is eens per week de wc schoonmaken en eens per week de wastafel zacht gezegd aan de weinige kant. Persoonlijk doe ik dit iedere dag, temeer omdat de mannelijke huisgenoten klaarblijkelijk weleens naar het plafond kijken als ze staan te plassen.


Ik probeer zo veel mogelijk vriendelijke producten te gebruiken, maar elke dag een sopje maken gaat me iets te ver. Hygiënische wegwerpdoekjes zijn dan ook onmisbaar in mijn huishouden. Ik heb een pak in de wc liggen en een pak in de badkamer, zo kan ik elke dag even de grote irritatiepuntjes wegwerken zonder al te veel gedoe.


Dat was mijn laatste snelle schoonmaaktip! Succes ermee!


Wil je meer handige schoonmaaklijstjes lezen, zie:


Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #sanitair #azijn

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Sanitair

Snel schoonmaken

10 snelle schoonmaaktrucjes voor in de badkamer

Suus

4/5/2020

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

Artikel

Je zou het niet verwachten: maar je kan wel 20 dingen schoon krijgen met Steradent. ... 

Deze schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar!

Artikel

De beste schoonmaakmiddelen die goed zijn voor het milieu!... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties