arrow&v

Als je erover nadenkt is het best een gek idee dat wij mensen dagelijks wasjes draaien en ondertussen vergeten dat een matras ook weleens een grote wasbeurt nodig heeft; we liggen er per slot van rekening iedere nacht op te zweten. Houd je je aan onderstaande regels dan verleng je de levensduur van je matras en voorkom je dat hij een van de smerigste objecten in je huis wordt!


5 gouden regels om je matras in goede conditie te houden


Regel 1

Hoe vaak moet je een matras keren?

Keer eens per maand je matras om; de ene keer in de lengte en de andere keer in de breedte. Dankzij het draaien zal je matras minder snel slijten. Doe dit op een vast moment, bijvoorbeeld altijd aan het begin van de maand. Maak hier een gewoonte van zodat je het nooit vergeet!


Heb je een matras die maar aan één kant beslapen mag worden? Draai het matras dan eens in de maand 180 graden.Regel 2

Wat is een goede matrasbeschermer?

Koop een goede matrasbeschermer, liefst eentje die geen vocht doorlaat. Je verliest namelijk tot twee liter vocht per nacht en je wilt niet dat dat allemaal in je matras terecht komt.


De matrasbeschermer van Bonnanotte is een uitstekende investering. Het voordeel is dat deze geen geluid maakt als je van slaaprichting verandert en hij kan ook nog eens in de droger. De bovenlaag is van badstof die een anti-bacteriële behandeling heeft gehad waardoor ziektekiemen, schimmels en bacteriën geen kans hebben om te groeien. En het belangrijkste: deze matrasbeschermer is waterdicht!
Regel 3

Geknoeid op je matras? Geen paniek!

Mocht je onverhoopt een keer geknoeid hebben op je matras, geen paniek! Pak een van je microvezeldoeken erbij, maak die nat met koud water en deppen maar (nooit wrijven of schrobben want dan trekt de vloeistof nog dieper in het matras.)


Om overtollig vloeistof uit het textiel te laten absorberen, strooi je erna een flinke hoeveelheid Baking Soda over je matras en laat je het zuiveringszout op z’n minst een uur intrekken. Ten slotte zuig je de Baking Soda op met een schoongemaakte opzetstuk met brede borstel.Regel 4

Biologische vlekken verwijderen

Biologische vlekken, zoals urine, kun je het beste schoonmaken met een matrasopfrisser. Een goede matrasopfrisser vreet de urinedeeltjes uit het textiel en verwijdert de onaangename geur.


Je spuit op een droge doek wat matrasopfrisser en dat smeer je op het matras. Je laat het vijftien minuten intrekken en gebruikt een andere doek om het er weer af te vegen. Zo simpel is het!


Let op: niet te veel sprayen want matrassen houden absoluut niet van vocht. De matrasopfrisser van HG vind ik zelf de beste opfrisser.Regel 5

Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras gaat gemiddeld zo’n zeven jaar mee. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het matras en van het materiaal;

  • een koudschuimmatras moet zo’n twaalf jaar mee kunnen

  • een traagschuimmatras zo’n acht jaar

  • een latex matras zo’n zeven jaar

  • een binnenveringsmatras zo’n zes jaar.

Hoe dan ook is een te oud matras onhygiënisch en voor je rug is het ook beter om het matras eens in de zoveel tijd te vervangen door een nieuwe.


Mocht je eens besluiten om wat extra centjes aan een nieuw matras uit te geven, dan raad ik je de Emma matras aan. Deze matras is gemaakt van koudschuim, traagschuim en airgocell, deze matras past zich perfect aan jouw lichaam aan en de matrashoes is gemaakt van vochtregulerend materiaal. Bijkomend voordeel is dat je 100 nachten mag proefslapen en je een garantie hebt van 10 jaar.


Een goedkoper alternatief is het koudschuimmatras van de Lidl. Deze Meradiso matras heeft voor de 6e keer het keurmerk 'Als beste getest' en 'Beste koop' bij de Consumentenbond behaald. Dankzij de 7 comfortzones biedt het matras een goede ondersteuning en het koudschuim is verkoelend. In het midden zit een klimaatband die voor ventilatie en vochtregulatie zorgt. De hoes kan gewassen worden op 60 °C. Een prima investering voor een comfortabele, diepe slaap!Is het kwaad al geschied en moet je matras eens flink gewassen worden? Lees dan: In 5 simpele stappen een matras grondig schoonmaken.Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest


#alles #textiel #bakingsoda #vlekken

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.


Textiel

Schoon slapen

5 gouden regels om je matras schoon te houden

Suus

4/13/2019

Laatste artikelen

Gft weggooien? Onze boeren doen het zo!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

GreyVlak.png

Ramen lappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je vetvlekken?

GreyVlak.png

De top 5 beste wasmachines die ook nog eens zuinig zijn

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

Artikel

Roest op zichzelf is al vervelend genoeg, maar komt het op je kleren terecht dan baal je natuurlijk ... 

Hoe verwijder je vetvlekken?

Artikel

Je hebt een heleboel soorten vetvlekken: vetvlekken van frituurvet, boter, saus, jus... Gelukkig zij... 

De top 5 beste wasmachines die ook nog eens zuinig zijn

Artikel

Welke wasmachine moet je nou kopen of leasen? Het aanbod is enorm en wasmachines worden steeds geava... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties