arrow&v

Nu het Corona virus in alle hevigheid weer losbarst is het van groot belang om niet alleen jezelf, maar ook je huis goed schoon te houden en bovenal te ontsmetten. Je kunt nog zo vaak je handen onder de kraan houden maar als je vervolgens aan vieze deurklinken zit, kan dat nare gevolgen hebben. Maak je interieur Corona-proof met de volgende aandachtspunten.


Is schoonmaken belangrijk tijdens het Coronavirus?

Als jij de enige bent die op je laptop tikt, dan is er wat dat betreft niet veel aan de hand. Overige contactpunten, zoals de deurklinken, lichtknopjes en kranen, worden door meerdere personen aangeraakt. Om te voorkomen dat multiresistente bacteriën een voedingsbron hebben, moeten we de boel extra goed schoon houden.


Hoe kun je besmet raken door het Coronavirus?

Je wordt besmet door lucht die je inademt (iemand in jouw buurt met het virus niest of hoest), door persoonlijk contact (handen schudden, aanraking) of door iets aan te raken wat het virus bevat.


Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om te blijven leven. Niest iemand tegen je deurklink aan dan zal het virus het dus uiteindelijk niet overleven. Volgens Amerikaans onderzoek kan het Coronavirus dagenlang overleven op plastic en roestvrij staal. Zie het artikel van de Nos hierover.


Zelf heb ik momenteel in mijn auto een doos met latex handschoenen staan; zodra ik de auto uit stap doe ik ze aan en zodra ik weer terug ben gooi ik ze weg. Ook al is de kans klein dat je via een contactpunt besmet wordt, de kans is er wel. Ik raak niks meer aan, een ongeluk zit in een klein hoekje!


Dus even terugkomend op de deurklink: stel, iemand die besmet is met het Coronavirus niest, er komen druppeltjes op de deurklink terecht, jij raakt de deurklink vlak erna aan en frunnikt vervolgens aan je gezicht… Zo zou je dus besmet kunnen worden.


Juist vanwege het besmettingsgevaar is het belangrijk om je huis extra schoon te maken (en alle voorzorgsmaatregelen te nemen)! Probeer agressieve schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk te vermijden: maar in dit geval zeg ik: alles ontsmetten en zo vaak mogelijk!!!


Welk schoonmaakmiddel is goed tegen bacteriën?

Normaal gesproken volstaat een schoonmaakmiddel als groene zeep om je huis te reinigen. Bij een virus als deze is het raadzaam om over te gaan op ontsmetten met een desinfecterend middel. Bijvoorbeeld Dettol.


Dettol doodt bacteriën en schimmels en werkt zelfs tegen bepaalde virussen (helaas niet tegen het Coronavirus, anders zouden we onmiddellijk Dettol injecteren.) Met het Coronavirus in je achterhoofd is het verstandig om je huis extra goed te boenen.


Je kunt een sopje maken en vrijwel alles ermee schoonmaken; denk aan je badkamer, het toilet, de koelkast, de kranen, de tegels… Maar ook kun je alles ermee schoonpoetsen wat de hele dag maar aangeraakt wordt: deurklinken, de deurbel, de intercom en lichtknopjes.


Je telefoon, je toetsenbord en afstandsbedieningen zijn ook prima te ontsmetten met Dettol, met beleid, dat wel; wring een microvezeldoek extra goed uit voordat je een van de apparaten ermee schoon poetst.


Om elke keer een sopje te maken is een heel gedoe, dus je kunt ook een spuitfles vullen met een bodempje Dettol aangelengd met water, óf Dettol spray kopen. Zo kun je makkelijk tussendoor voor de zoveelste keer de deurklinken meepakken zonder gezeul met emmers.


Waar kun je Dettol kopen?

Is Dettol uitverkocht in de winkel, dan kun je het ook bestellen bij:


Nu hopen dat het virus zo snel mogelijk overwaait en dat iedereen zich aan de dringende adviezen van de overheid houdt, alle beetjes helpen ;-)

Meer informatie over het Coronavirus kun je lezen op rivm.nl.Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #interieur

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Algemeen

Coronaproof

Coronavirus: zo belangrijk is het om je huis te ontsmetten!

Suus

3/13/2020

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 

10 snelle opruimtips in de badkamer met Ikea

Artikel

Hier een heleboel producten die ervoor zorgen dat jouw overvolle badkamer snel en overzichtelijk is ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties