arrow&v

De auto wassen is zo’n klusje waarvan je denkt: dit gaat me heel veel tijd kosten. Dat valt reuze mee, hoor! Met mijn methode ben je in een handomdraai klaar. Nu nog even zin maken en beginnen. Doe je het zelf, dan scheelt het je weer centjes en per saldo ben je sneller klaar want je hoeft niet op je vrije dag naar de wasstraat te rijden.


Hoe maak je snel de auto schoon in 3 simpele stappen?


Stap 1

Hoe maak je het beste de auto schoon?

Spuit eerst je auto met een tuinslang of hogedrukspuit goed schoon (in het laatste geval wel minimaal twintig centimeter afstand houden, anders beschadigt het lak!) Oké, het vraagt om wat voorbereiding maar heb je alles paraat om te beginnen dan is het klusje zo geklaard.Stap 2

Wat is de beste manier om de auto te drogen?

Weet je zeker dat je al het vuil van je auto hebt gespoten, wrijf dan de auto droog met een speciale dikke microvezeldoek voor de auto.


De droogdoek van Premium Commerce komt bij mij als beste uit de test. De doek is lekker zacht, hij absorbeert perfect het water en de laatste restjes vuil en je wrijft er de auto streeploos mee droog.Stap 3

Hoe laat je de auto extra glanzen?

Voor de finishing touch droog je het laatste restje vocht met een speciale polijstdoek, je auto gaat er prachtig van glimmen. De polijstdoek van Clean & Dry is hier uitermate geschikt voor. Je kunt deze ook gebruiken voor het drogen van de ruiten van je auto, voor spiegels, kookplaten, de ovendeur, kranen, de glazen douchewand; eigenlijk voor alles wat glanst!Hoe polijst je de auto?

Wil je je auto een extra beschermlaag geven dan kun je nog eens in de zoveel tijd een polijstmiddel op het lak aanbrengen. Bijvoorbeeld die van FRST Body, dit middel is geschikt voor bijna alle laksoorten en chroom en verweerde lakdeeltjes en beschadigingen werk je hier mooi mee weg. Als je dit op je auto smeert glanst je auto alsof hij net uit de showroom komt.


Om het FRST Body-lak aan te brengen schudt je eerst de fles goed, je spuit wat van het spul op een schone droge doek en wrijft het in met ronddraaiende beweging. Vervolgens laat je het even indrogen en ten slotte wrijf je het met een andere droge, schone doek uit. Zo simpel is het!Een bonustip

Komt de regen eens met bakken uit de hemel (zonder dat het stormt!) zet je auto dan lekker buiten in de stromende regen. In regenwater zit geen kalk en zo wordt je auto zonder dat jij iets hoeft te doen lekker schoongespoeld en blijven er geen strepen achter! Makkelijker kan niet!


Waar moet je op letten als je de auto schoonmaakt?

  • Gebruik nooit een spons om je auto te wassen. Zand en vuil verzamelen zich in de spons en dat kan lelijke krassen veroorzaken.

  • Vogelpoep moet onmiddellijk van de auto verwijderd worden. Vogelpoep veroorzaakt schade aan het lak. Het beste kun je vogelpoep verwijderen met een vochtig stukje keukenrolpapier.

  • Was de auto altijd van boven naar onderen.

  • Maak je auto niet schoon in de volle zon. Het water droogt te snel op en dan krijg je lelijke strepen of kringen.

  • Als het flink waait kun je beter even wachten met je auto wassen. Zand en andere vieze deeltjes plakken zich vast aan je natte auto waardoor het resultaat minder bevredigend zal zijn.


Succes met auto wassen!


Meer schoonmaaktips voor de auto lezen? Zie de volgende artikelen:Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #auto

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Auto

Snel schoonmaken

De auto in 15 minuten goed wassen zónder sopje

Suus

4/17/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Zo verwijder je hondenhaar van autobekleding

Artikel

Oren die in de wind wapperen. Een kwispelende staart. Vrolijk gehijg! Ja hoor, de hond zit in de aut... 

30 geniale huishoudelijke toepassingen met WD-40

Artikel

30 huishoudelijke wd-40 toepassingen!... 

30 dingen die je kunt reinigen in de afwasmachine

Artikel

Heb je nog jonge kinderen thuis dan is het bijna niet bij te houden om alles schoon te houden. Zie j... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties