arrow&v

Hoe schoon je badkamer ook is, als de glazen douchewand niet glimt, heeft het sanitair een armoedig aanzien. Is het zover gekomen dat je nog nauwelijks door het glas heen kan kijken? Geen paniek! Hier de perfecte manier om je douchewand weer glanzend schoon te krijgen.


Hoe ontkalk je de glazen douchewand?

Is je glazen douchewand aan een stevige poetsbeurt toe en wil je zo snel mogelijk resultaat? Dan is Cillit Bang Kalk en Glans Turbo het meest doeltreffende middel om het glas weer kalkvrij te krijgen. Het is niet de meest milieuvriendelijke manier, maar nood breekt soms wetten.


Je spuit het turbospul op je douchewand, je laat het een minuutje intrekken, wrijf het weg met een viscosespons en het glas van je douchewand is weer als nieuw en helemaal kalkvrij, daarnaast zullen dankzij dit wonderspul ook nog de zeepresten, roestvlekken en vuil verdwijnen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?


Let op! Dit spul is zo krachtig dat je het beter niet op de voegen van je tegels kunt spuiten, die kunnen hierdoor beschadigd raken en dat is zeker niet de bedoeling. Zijn je voegen toe aan een goede opknapbeurt, dan kun je in 10 snelle schoonmaaktrucjes voor in de badkamer lezen hoe je ze weer stralend wit krijgt.Andere tips om je douchewand schoon te maken

Heb je de Cillit Bang Kalk en Glans Turbo nog niet in huis en kun je niet wachten om alvast aan de slag te gaan? Hier nog wat andere tips om glazen douchedeuren schoon te maken.


Tip 1

Met droogtrommeldoekjes kun je heel makkelijk zeepresten verwijderen op je glazen douchewand. De doekjes zijn bedoeld om je kleding zacht te maken, maar ze verzachten ook de aanslag op het glas.


Wil je weten wat je nog meer kunt doen met droogtrommeldoekjes? Lees dan: 33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommel doekjes


Tip 2

Zeepresten kun je heel makkelijk verwijderen met een gum. Je poetst het er zo van af. Een kort liedje is zo gezongen!


Tip 3

Azijn verricht ook wonderen. Zet het raam open, doe een flinke scheut azijn op een microvezeldoek, smeer de glazen douchewand in en laat het een kwartier intrekken. Spoel de douchewand ten slotte schoon.


Tip 4

Smeer om kalkaanslag te verwijderen je glazen wanden in met wasverzachter, laat het even intrekken en spoel het daarna weg.Voor een langere tijd je douchewand kalkvrij houden

Ten slotte: is je douchewand na bovenstaande aanpak weer stralend schoon of zijn er plannen voor een nieuwe badkamer? Overweeg dan om een speciale coating op de glazen wanden aan te brengen. Dankzij deze laag glijdt het water sneller naar beneden waardoor er minder snel kalkaanslag verschijnt.


Lenano glas coating is erg goed spul om je glas een extra beschermlaag te geven tegen water en vuil. Zeker als je veel kalk in het water hebt is deze coating een aanrader. Het scheelt je heel veel poetswerk.


Succes met poetsen!


Lees ook: 10 geniale schoonmaak trucjes in de badkamer met baking soda
Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #sanitair #azijn

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Sanitair

Control-Kalk-Delete

De glazen douchewand ontkalken is een fluitje van een cent

Suus

4/18/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

Artikel

Je zou het niet verwachten: maar je kan wel 20 dingen schoon krijgen met Steradent. ... 

Deze schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar!

Artikel

De beste schoonmaakmiddelen die goed zijn voor het milieu!... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties