arrow&v

De luxaflex schoonmaken: het lijkt een hels karwei dat je meestal keer op keer weer uitstelt… totdat je niet langer kunt ontkennen dat je luxaflex het meest groezelige object van je interieur is. Hoe krijg je je jaloezieën nou werkelijk goed schoon zonder dat het een dagtaak wordt waarbij je handmatig latje voor latje de boel moet afstoffen tot je er scheel van ziet?


3 tips om de luxaflex schoon te maken


1

De luxaflex schoonmaken met een vleestang

Ik waarschuw: ik begin met de meest arbeidsintensieve variant! Dan kan het hierna alleen nog maar meevallen ;-)


Maak een sopje met een scheutje allesreiniger of wasverzachter (van wasverzachter gaan de latjes van je luxaflex prachtig glimmen) en veeg de latjes een voor een schoon met een dubbelgevouwen washandje schoon.


Je kunt ook een vleestang gebruiken; je maakt met elastiek een washandje aan de ene kant vast en een ander washandje aan de andere kant. Klem een latje van de luxaflex vast met de vleestang en strijk van de ene naar de andere kant.


Een beetje tijdrovend is deze manier van schoonmaken wel, maar het resultaat mag er zijn.2

De luxaflex schoonmaken in bad

Het is even een gedoe, maar zijn je luxaflex niet al te breed dan kun je ze heel goed in bad doen. Je moet wel eerst de luxaflex demonteren, bij de ene gaat dat makkelijker dan bij de andere. Vervolgens vul je je bad met een scheut Vanish Gold of Biotex en laat je de luxaflex een uurtje weken.


Het grote voordeel is: na afloop zijn niet alleen de latjes schoon maar ook alle touwtjes en lintjes.


Kies hier een zonnige dag voor zodat je de luxaflex erna op een kleed buiten goed kunt laten drogen. Hiermee zullen ook meteen de laatste vlekjes verbleken.3

De luxaflex schoonmaken met de tuinslang

De luxaflex schoonmaken met een tuinslang is mijn absolute favoriet!


Je kunt de jaloeziën helemaal uitgeklapt neerleggen, het nadeel kan zijn dat er bij deze methode wat aarde en andere troepjes aan de luxaflex vast blijven kleven.


Nog beter is het als je de luxaflex ergens overheen hangt of met tie wraps ergens aan ophangt. Zijn de tie wraps te kort, dan kun je ze altijd verlengen door er twee of meerdere aan elkaar te klikken.


Als er witte linten op je luxaflex zitten kun je op de plekken waar vlekken zitten én op de vergeelde touwtjes schimmelvreter van Bison spuiten, ze worden dan weer hagelwit! Laat het even intrekken en dan nogmaals de tuinslang erop en goed laten drogen in het zonnetje.


Je zult zien: het geeft een heerlijk opgelucht gevoel als dit klusje is geklaard, dit valt nu eenmaal onder de noemer: een (klein) gedoetje, maar wel met een bevredigend resultaat! Succes met poetsen!


Wil je meer handige schoonmaaktips lezen, zie:


Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest


#alles #interieur #ramen

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Ramen

Lifehacks

De luxaflex schoonmaken doe je zo!

Suus

4/17/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

10 snelle opruimtips in de badkamer met Ikea

Artikel

Hier een heleboel producten die ervoor zorgen dat jouw overvolle badkamer snel en overzichtelijk is ... 

8 opruimtips speciaal voor rommelige mensen

Artikel

Zo maak je een begin van een opgeruimd huis en word je een van die uitzonderlijke mensen die altijd ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties