arrow&v

De regen komt met bakken uit de hemel, samen met je kinderen duik je de auto in - je hebt haast want over vijf minuten rinkelt de schoolbel - je start de motor en dan… slik je een heel lelijk woord in (of niet, vanwege je kinderen ;-)) Alle ramen zijn beslagen, en welk knopje je ook indrukt, het verdampt niet hard genoeg. Wegrijden is onverantwoord en je probeert nog een grapje te maken dat iedereen zijn adem in moet houden. Wat nu? Wil je voor eens en altijd korte metten maken met die condens op de ramen van je auto? Lees dan verder.


Wat te doen tegen condens op de autoramen?

Heb je een niet al te lange voorruit waardoor je je niet als een soort slangenmens in vreemde bochten hoeft te wringen om erbij te kunnen, dan is een schone (!!!) whiteboard wisser de ideale oplossing. Het werkt fantastisch, het maakt geen vlekken en je kunt er standaard eentje bewaren in je dashboardkastje.

Een andere tip tegen beslagen ramen

Zet de airco op vol vermogen. Dat is niet de meest comfortabele manier als het buiten toch al koud is, maar wel effectief! En ach, in de winter zijn we toch al dik ingepakt, dus dat kunnen we prima hebben.


Ga niet met de blazers in de weer; de lucht in de auto is al vochtig en zo blaas je het vocht nog eens in volle vaart in de rondte waardoor de toestand er niet beter van wordt.


Tips om de ramen condens-bestendig te maken

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, toch? Geen gedoe met gepoets en geblaas vroeg in de ochtend. Met de volgende tips voorkom je dat de ramen van je auto beslaan.

  • Smeer scheerschuim aan de binnenkant van je voorruit. Veeg het daarna wel weer weg, want anders zie je nog steeds geen hand voor ogen ;-) Een dun laagje scheerschuim blijft achter en dat bevat de perfecte ingrediënten om ervoor te zorgen dat je ramen niet zullen beslaan.

  • Vul een sok met kattenbakvulling of rijst en laat het ’s nachts in je auto liggen, het liefst bij de voorruit. De kattenbakvulling absorbeert het vocht dat zich anders op je ramen nestelt. Je kunt natuurlijk ook een vochtvreter in je auto zetten, dat is de wat duurdere oplossing.

  • Laat geen drankjes of flesjes water in de auto liggen of andere nattige spullen, die zorgen voor nog meer vocht op de ruiten en dat is nu juist niet de bedoeling. Hoe vochtlozer je auto is, hoe beter.

  • Na de laatste rit van de dag kun je het beste de ramen een paar seconden open zetten om koude en droge lucht naar binnen te laten gaan (dit geldt natuurlijk niet voor als het giet van de regen.)

  • Maak regelmatig je vooruit schoon met afwasmiddel. Normaal gesproken doe ik de autoruiten liever met mijn geliefde microvezeldoek en polijstdoek, maar als je het met afwasmiddel doet dan werkt dat ontvettend en ben je een tijdje van de condensvorming af.

Nu dit probleem in de kiem is gesmoord, kun je veilig de weg op. Niets is vervelender dan onder tijdsdruk zo’n simpel probleem op te moeten lossen. Succes ermee!


ps. Wil je graag de whiteboard wisser aanschaffen en vind je het niet erg om een paar weken te wachten voor een voordeliger exemplaar? Dan ben je bij Aliexpress meer dan zeven keer goedkoper uit!Wil je meer lezen over hoe je makkelijk en snel je auto schoonmaakt? Lees dan:


Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #auto

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.


Auto

Condensvrij

De snelste oplossing voor beslagen autoruiten

Suus

1/19/2020

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Zo verwijder je hondenhaar van autobekleding

Artikel

Oren die in de wind wapperen. Een kwispelende staart. Vrolijk gehijg! Ja hoor, de hond zit in de aut... 

30 geniale huishoudelijke toepassingen met WD-40

Artikel

30 huishoudelijke wd-40 toepassingen!... 

30 dingen die je kunt reinigen in de afwasmachine

Artikel

Heb je nog jonge kinderen thuis dan is het bijna niet bij te houden om alles schoon te houden. Zie j... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties