arrow&v

Je hebt dweilen in alle vormen en maten. Je hebt dure, goedkope, moppen, microvezel dweildoeken, spraysystemen, bijbehorende stokken, vloerwissers, dweilbezems en ga zo maar door. Je hebt misschien weleens staan twijfelen bij al die dweilen, net als bij de supermarkt wanneer er van één product te veel keuze is. Welke dweil maakt je vloer brandschoon en is ook nog betaalbaar? Lees snel verder!


Waar kun je het beste mee dweilen?


5.

De simpele Vileda dweil

Vileda heeft een simpele dweilvariant: het Vileda dweilsysteem, verkrijgbaar bij de Action. Los erbij koop je dan de microvezel dweil en je bent voor dertien euro klaar.


De witte microvezels zorgen ervoor dat er geen strepen op de vloer ontstaan. De rode vezels nemen het vuil perfect op. Het is een prima, simpel systeem zonder poespas.4.

Het Vileda Ultra Max systeem met emmer

Het Vileda Ultra Max systeem met emmer is zeer gebruiksvriendelijk. De steel had iets langer mogen zijn; voor mensen met een lengte tot 1.70 is de stok lang genoeg.


De wisbreedte is 28 cm en de microvezeldoek die je aan de voet bevestigt, bestaat uit minuscule synthetische vezels die het vuil van de vloer losmaken, 99% van de bacteriën worden daardoor verwijderd. Je kunt daarom de vloer gerust dweilen zonder schoonmaakmiddel.


Het water pers je er heel makkelijk uit en de dweil zelf absorbeert het vocht als een spons. Een groot voordeel is dat de voet flexibel over de vloer beweegt waardoor je goed in de hoeken komt.3.

Het Leifheit Clean Twist Systeem

Over het algemeen zijn de Leifheit-producten vriendelijk in gebruik en solide. Het Leifheit Clean Twist Systeem is prijziger dan bovenstaande systemen, maar dan krijg je ook iets waar je heel lang plezier van zult hebben.


De wisbreedte is 33 cm en dankzij het draaiende mechanisme wordt je voer beschermd door een te natte dweil of krassen door vuil. Je bepaalt zelf hoe vochtig je de dweil wilt hebben doordat je meerdere keren kan pompen met het uitwringsysteem.


Heb je een kwetsbare vloer, zoals hout of laminaat? Dan is deze dweil echt iets voor jou. De microdoek kun je na gebruik in de wasmachine gooien en dan weer schoon hergebruiken. De microdoeken zijn los te bestellen voor als de oude versleten zijn.2.

Vloerwisser met sprayfunctie

Een andere fijne dweil is de vloerwisser met sprayfunctie. Het voordeel is dat je geen emmer met sop hoeft klaar te maken. Je vult enkel de tank met water, je doet er een klein scheutje vloerreiniger bij en het klusje is in een handomdraai gepiept.


Deze voerwisser is superhandig als je eens geknoeid hebt en ook handig om er standaard eentje in de badkamer te hebben staan. Je moet wel even geduld hebben want deze vloerwisser is te bestellen in China bij Aliexpress. Heel soms ligt deze vloerwisser met sprayfunctie in de bakken van de Dirk, je kunt dus ook de foldertjes in de gaten houden.1.

Goedkoop en effectief dweilen

De meest goedkope en effectieve manier van dweilen is met een luiwagen en een grote, dikke microvezel mopdoek.


Dankzij de luiwagen kun je veel kracht zetten op plekken waar het extra vies is en de microvezeldoek heeft niet eens een gat nodig want door de haartjes van de luiwagen en het gewicht van de dikke microvezeldoek blijft de dweil toch wel op z’n plek.


De doek gooi je na het dweilen gewoon in de was en zo heb je de volgende keer een schone lap.


De microvezel dweil die je hieronder ziet is van professionele kwaliteit en kost bij bol.com €10,95. De afmeting is extra groot (40 x 40 cm). Streeploos dweilen is met deze lap een peuleschil en bovendien poets je er ook makkelijk vet en vlekken mee weg.Don’t!

Gebruik geen moppen die vast zitten aan een steel. Je kunt ze niet wassen, het duurt dagen voordat ze droog zijn, de sliertjes zijn een verzamelplaats van bacteriën en ze gaan na verloop van tijd vreselijk stinken.


Succes met dweilen!


Wil je meer lezen over vloeren schoonmaken? Lees dan mijn andere artikelen over vloeren schoonmaken.


Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #ramen

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Vloeren

Van de vloer eten

De top 5 beste, betaalbare dweilen

Suus

4/20/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 

Top 10 beste robotstofzuigers 2020

Artikel

Hier alle voor- en nadelen van de top 10 beste robotstofzuigers uit 2020.... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties