arrow&v

Cavia’s, konijnen, honden, katten; langharige, kortharige, witte, zwarte, bruine… Ik heb of had ze allemaal in huis, ik kan me een leven zonder huisdieren niet voorstellen. Het maakt het leven simpel en gezellig. Daar horen ook de minder leuke dingen bij, zoals haren die zich voor eeuwig lijken vast te kleven aan je kleding, kleedjes en dekentjes. Hier de gouden tip om succesvol honden- en kattenharen te verwijderen uit je kleren.

Dierenharen van kleding verwijderen

Je kent het vast: je haalt je zwarte broek uit de was en het lijkt alsof er meer hondenharen op zitten dan toen de broek in de machine ging. Alsof de haren één zijn geworden met de stof. Een van mijn gouden trucs is heel simpel: de wasdroger.

  • Gooi vóórdat je de was in de wasmachine doet je was in de wasdroger.

  • Doe er een paar droogballen bij én een vochtige microvezeldoek.

  • Zet de droger 10 minuten op de laagste temperatuur.


Alle haren laten los van het textiel en zo heb je weer haarloze kleding. De microvezeldoek kun je gewoon even buiten uitschudden boven de kliko.

Azijn tegen statische kleding en hondenluchtjes

Nog een extra bonus truc: doe een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje van je wasmachinelade. Azijn vermindert de statische hechting van de honden- en kattenharen waardoor ze makkelijker loslaten van je kleding.


Bijkomend voordeel voor de hondenbezitters: alle ranzige hondenluchtjes (die je zelf niet meer ruikt… maar een hondloze vriend helaas wel!) worden in de kiem gesmoord. Lees ook: 10 geniale tips om azijn te gebruiken voor je wasgoedTips om te voorkomen dat dierenharen aan je kleding blijven kleven

  • Synthetische stoffen en natuurlijk stoffen kun je het beste afzonderlijk van elkaar wassen. Natuurlijke stoffen trekken dierenharen aan. Door natuurlijke stoffen met synthetische stoffen samen te wassen, wordt je gehele wasgoed statisch met alle gevolgen van dien.

  • Dierenharen blijven niet alleen aan je kleding en kleedjes kleven, ook de rubberen band van je wasmachine kan eruitzien alsof je hond of kat erin heeft liggen rollen. Zo kom je van de regen in de drup en belanden er ook dierenharen op je schone dekbed, handdoeken en ga zo maar door. Om de haren uit je wasmachine te verwijderen, moet je de wasmachine regelmatig spoelen met enkel natuurazijn. Erna veeg je de trommel en de rubberen band schoon met een vochtige microvezeldoek.

  • De wasdroger is een hardnekkige verzamelplek van dierenharen. Ook daar is iets aan te doen! Het is eigenlijk heel simpel: schuif je allersmalste stofzuigermond op je slang en zuig het pluizenfliter en alles waar je in je droger bij kunt goed uit. Maak er een gewoonte van om dit elke keer te doen als je met je stofzuiger langs de droger loopt, dit voorkomt uiteindelijk een verstopte afvoerpomp en je kleding blijft haarvrij.

  • Was wekelijks de dekentjes en alles waar je hond of kat zich graag nestelt, zo voorkom je dat de hoeveelheid achtergebleven haren zich ophopen en zich uiteindelijk verspreiden naar plekken waar je ze niet wilt hebben.

  • Laatste tip voor als je bovenstaande adviezen bent vergeten: zorg dat je genoeg kleefrollers in huis hebt zodat je net voor vertrek naar die ene borrel nog even de ergste haren van je leuke jurkje kunt verwijderen. Plakrollers zijn bij de Action verreweg het goedkoopst.


Succes ermee!


Zie ook:Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #textiel #azijn #huisdieren

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.
Huisdieren

Zo doe je dat!

Een gouden truc om dierenharen uit je kleding te verwijderen

Suus

11/11/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

Artikel

De beste oplossing om die lelijke foundation vlek te verwijderen.... 

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

Artikel

4 succesvolle manieren om kauwgom uit kleding te verwijderen.... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties