arrow&v

Muggen, vliegen, vlooien, kakkerlakken, teken en ga zo maar door, we willen ze allemaal op afstand houden en het liefst zonder gif. Etherische oliën zijn perfect om al dat gespuis te verjagen en deze oliën zijn ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan de chemische middeltjes omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. Maar welke luchtje kun je het beste gebruiken bij welk ongedierte?


Kakkerlakken verjagen met eucalyptusolie

Ieuw kakkerlakken, vooral als je op reis bent kunnen deze afschuwelijke beestjes een heuse stoorzender zijn op je avontuur . Zo was ik eens in de binnenlanden van Suriname en wat trof ik aan in mijn gammele hotelkamer: een groepje kakkerlakken dat in een kringetje om het waterputje van de douchebak zat.


Ik ben erg van schoon, en douche dan ook elke dag, maar dit keer heb ik het douchen even overgeslagen en vooral gehoopt dat de kakkerlakken het waterputje zo interessant vonden dan ze daar ook de rest van de nacht zouden blijven.


Had ik toen maar geweten dat kakkerlakken de lucht van eucalyptusolie verafschuwen. Ik had er dan zo rijkelijk mee rond gedruppeld dat ik de volgende dag waarschijnlijk erover uit was gegleden, met alle gevolgen van dien, maar alles beter dan de nacht door brengen met dat gespuis!Bedwantsen bestrijden met lavendelolie

De heerlijke, doordringende lucht van lavendelolie… daar worden de meeste mensen gelukkig van. Bij bedwantsen heeft dit luchtje een tegenovergesteld effect. Deze minuscule beestjes haten dit geurtje zo erg dat ze snel een ander bed opzoeken om de nacht door te brengen.


In 3 natuurlijke manieren om je wasgoed donzig zacht te krijgen kun je lezen hoe je met behulp van lavendelolie je textiel naar een bloeiende lavendelstruik kunt laten ruiken.


Wil je er zeker van zijn dat je ’s nachts niet vergezeld wordt door ongewenste logees, dan raad ik je aan om de lavendelolie te gebruiken voor je beddengoed! De geur van lavendel is ook nog eens bevordelijk voor je nachtrust dus zo heb je er dubbel profijt van.Muizen en muggen verjagen met pepermuntolie

Hoe je muizen op afstand houdt met pepermuntolie kun je lezen in mijn meest gelezen artikel: Muizen definitief verjagen met maar één ingrediënt. Maar niet alleen muizen hebben een gruwelijke hekel aan pepermuntolie, ook muggen vliegen een blokje om als ze het scherpe luchtje ruiken.


Het is heel simpel: druppel flink wat druppeltjes olie op een katoenen doekje en smeer de olie op de plekken waar je geen muggen wilt hebben; op je nachtkastje, op je nachtlamp, op je raamkozijnen zodat ze hoe dan ook niet naar binnen vliegen… je kunt het zelfs verdund met draagolie op je benen smeren als je eens op een warme zomeravond lekker buiten zit. Onderaan het artikel staat welke draagoliën je allemaal kunt gebruiken om etherische olie te mengen.Muggen, vliegen en vlooien afweren met rozemarijnolie

Ben je zelf niet zo’n fan van de scherpe lucht van pepermuntolie, dan kun je ook rozemarijnolie gebruiken om muggen te weren. Zelfs vliegen en vlooien zijn absoluut niet gecharmeerd van dat luchtje dus dan is de kust dubbel en dwars veilig.


Wil je het in geval van vlooien op je hoofd smeren, verdun het dan wel met draagolie, zo voorkom je huidirritatie wat minstens zo storend is als het gekriebel van luizen.Muggen afweren met citroengrasolie

Wil je op een zwoele avond in je tuin, bij een meer of ergens anders buiten doorbrengen dan kun je ook citroengrasolie gebruiken. Alleen al vanwege de geur blijven ze ver uit je buurt. De olie is een stuk geconcentreerder dan de plant zelf dus je verdedigingslinie is mega-krachtig!


De citroengrasolie hoef je alleen maar even te mengen met draagolie (voor de verhouding zie onderaan de pagina) en uit te smeren op je huid. Vergeet niet de risicogebieden. Er zitten soms best intelligente muggen bij die net die ene kleine teen prikken waar geen afwerend middeltje op zit.


In Muggen definitief verjagen met maar één ingredriënt! kun je nog meer tips lezen om muggen op afstand te houden, muggen te doden zonder vlekken en wat te doen bij een muggenbeet.Mieren bestrijden met citroenolie, pepermuntolie of sinaasappelolie

Mieren kun je gek maken met wel drie verschillende etherische oliën. Ze verafschuwen citroenolie, pepermuntolie en sinaasappelolie.


Vul je een sprayflesje met water en doe je er 15 druppels citroenolie of pepermuntolie of sinaasappelolie bij, spray je dat op de plekken waar mieren komen, dan nemen ze direct de pootjes.


Andere manieren om mieren te bestrijden kun je lezen in: 10 manieren om definitief van de mierenplaag af te komen.Vliegen verjagen en maden voorkomen met etherische olie

Eerder zei ik al dat vliegen niet van rozemarijnolie houden, maar er zijn nog veel meer etherische oliën waarmee je ze uit de buurt houdt, namelijk: pepermuntolie, eucalyptusolie, geraniumolie, cederhoutolie, patchouli-olie en lavendelolie.


In het geval van vliegen-overlast kun je dus nog kiezen welke olie jijzelf het lekkers vindt. Druppel vooral in de zomer wat olie op je kliko, het grote voordeel: heb je geen last van vliegen, en komen er ook geen maden!


Heb je al last van maden en wil je weten hoe je ervan af komt, lees dan: Zo heb je nooit meer maden in de kliko!Spinnen afweren met pepermuntolie

Spinnen gruwelen van de lucht van pepermuntolie. Druppel een paar wattenbolletjes onder met pepermuntolie en verspreid de wattenbolletjes door je huis. Weg blijven de spinnen!


Er zijn nog meer manieren om spinnen af te weren, lees meer hierover in 10 natuurlijke manieren om spinnen te verjagen.
Tekenbeten voorkomen met tea tree olie

100% zekerheid heb je nooit met deze akelige onruststokers en het is dan ook belangrijk om goed bedekkende kleding te dragen als je eens een bos- of duinwandeling maakt, het liefst lekker elegant met je sokken over je broek heen. Daarnaast is het zaak om een goede teken-check te doen na afloop.


Waar teken niet van houden is tea tree olie dus op risicoplekken kun je wat van dit goedje smeren, denk aan de liezen, oksels, achter de oren en knieholtes.


Let op: smeer niet je hond of kat in met dit goedje, als je hond of kat zichzelf schoonlikt en deze olie binnenkrijgt kan dat ernstige gevolgen hebben.Vlooien bestrijden met pepermuntolie of citroengrasolie

Eerder zei ik al dat vlooien niet van rozemarijnolie houden, ben je zelf of je kind ook niet enthousiast over dit luchtje dan zijn vlooien ook heel goed te weren of te verdelgen met pepermuntolie of citroengrasolie.


Ook hiervoor geldt: verdun de olie met draagolie (meer info hierover zie onderaan deze pagina) of in een sprayflesje met water. Breng de olie dunnetjes op de hoofdhuid aan en de luisjes verkiezen een ander hoofdje om zich voort te planten.Zilvervisjes wegjagen met pepermuntolie

Net als muizen houden zilvervisjes helemaal niet van de scherpe lucht van pepermuntolie. Leg je op de plekken waar zilvervisjes graag komen wattenbolletjes neer met druppeltjes pepermuntolie erop, dan zijn de zilvervisjes snel verdwenen.


Wil je de zilvervisjes toch liever vangen, lees dan Hoe kom je zo snel mogelijk van zilvervisjes af.Fruitvliegjes op afstand houden met pepermuntolie

Ook fruitvliegjes gaan er als een speer van door als ze pepermuntolie ruiken. Je hoeft alleen een spuitflesje te vullen met water, je doet er tien druppels pepermuntolie in en sprayen maar op de plek waar ze rondvliegen. Je kunt ook wat druppeltjes op een wattenbolletje naast de fruitschaal neerleggen om ze op afstand te houden.


Wil je de fruitvliegjes graag vangen, lees dan: Weg met de fruitvliegjes en dat in 5 stappen.Motten verjagen met cederhoutolie

Ben je het zat dat de motten je kleding achterlaten als gatenkaas, dan wordt het tijd om ze weg te jagen met cederhoutolie. Je kunt ook kledinghangers kopen van cederhout maar die zijn best een de prijzige kant.


Spinnen houden overigens ook niet van de lucht van ceder, dus je kledingkast is bij gebruik van cederhoutolie dubbel beveiligd.


Leg enkele wattenbolletjes in je kledingkast met een paar druppeltjes cederhoutolie erop en weg blijven ze!


Let op!

Pure etherische olie kunnen giftig zijn voor honden, katten en andere huisdieren. Gebruik dit goedje dus niet voor je harige huisgenoot en zorg ervoor dat je kat of hond geen wattenbolletje te pakken krijgt. Voordat je het weet ben je heel veel geld kwijt aan een bezoekje aan de dierenarts.


Let op 2!

Om huidirritatie te voorkomen kun je het beste etherische olie verdunnen met draagolie of water. Etherische olie is zeer geconcentreerd en daar kan je huid heftig op reageren. Bij één theelepel gebruik je maximaal 5 druppeltjes etherische olie en bij een eetlepel maximaal 15 druppels.


Welke draagolie kun je gebruiken om etherische olie te mengen?

Er zijn verschillende oliën die je als draagolie kunt gebruiken, let er wel op dat de draagolie 100% puur is:

  • olijfolie

  • zoete amandelolie

  • kokosolie

  • jojoba olie

  • druivenpitolie


Succes met ongedierte wegjagen op de meest vriendelijke manier die je bedenken kan :-)

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #interieur #keuken #ongedierte

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Ongedierte

Verboden toegang

De beste oplossing ooit om insecten en ongedierte te weren

Suus

5/29/2020

Laatste artikelen

Top 10 beste robotstofzuigers 2020

GreyVlak.png

Hoe verwijder je stift uit kleding?

GreyVlak.png

15 beste tips om zelf kakkerlakken te bestrijden

GreyVlak.png

Hoe verwijder je een spinazievlek uit kleding?

GreyVlak.png

10 snelle opruimtips in de badkamer met Ikea

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

15 beste tips om zelf kakkerlakken te bestrijden

Artikel

Kakkerlakken bestrijden zo doe je dat!... 

10 snelle opruimtips in de badkamer met Ikea

Artikel

Heb je weinig opbergruimte in je badkamer dan wordt het eens tijd om inspiratie op te doen bij Ikea!... 

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

Artikel

Je zou het niet verwachten: maar je kan wel 20 dingen schoon krijgen met Steradent. ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties