arrow&v

Honden zijn af en toe enorme smeerpoetsen; dat weten we allemaal. Op een dag stinkt je schattige viervoeter naar dode vis en wordt het echt eens tijd voor een goede wasbeurt zodat je huis ook weer fris ruikt. Hoe vaak mag je je hond wassen en hoe doe je dat?

Hoe vaak mag je je hond wassen?

Hoe vaak je je hond wast is afhankelijk van het soort vacht. Heeft je hond net als mijn Joopie een vrij korte vacht, dan valt het vuil er tijdens en na de wandeling vrij gemakkelijk uit en volstaat negen van de tien keer het schoon- en droogvegen met een oude handdoek. Voor een kortharige hond zoals Joop is vier keer per jaar wassen doorgaans genoeg. Tenzij ze het heel erg bont heeft gemaakt.


Hoe vaak was je een langharige hond?

Bij honden met langer haar is het een ander verhaal; er blijft veel meer vuil in de vacht hangen en de haren drogen minder snel wanneer ze gezwommen hebben. Bijna niets stinkt erger dan een natte hond.


Belangrijk bij honden met langer haar is dat ze eerst goed geborsteld worden zodat alle klitten eruit zijn, daarna ga je ze pas wassen. Je langharige hond kun je dus wel vaker wassen, en als je de juiste hondenshampoo gebruikt mag je het zelfs zo vaak doen als je wilt. Dat geldt overigens ook voor de kortharige hond, alleen is dat niet echt nodig.Tips voor het wassen van je hond

Mocht je niet over een bad beschikken of is je hond te zwaar om in bad te tillen, dan doe je de hond in de douchebak. Het makkelijkste is om je hond in bad te wassen:

  • Laat het bad zo’n tien centimeter vol lopen met lauw water. Zorg dat je een paar grote, oude handdoeken klaar hebt liggen.

  • Zet de hond in bad en spoel de hond nat met lauw water.

  • Daarna smeer je de shampoo over zijn hele lijf.

  • De shampoo spoel je vervolgens goed uit en daarna leg je snel een handdoek over je hond en til je je hond met handdoek en al uit het bad. De eerste keer dat hij zich uitschudt hangt de handdoek nog over je hond heen en dat scheelt weer spetters tegen het plafond aan.

  • Vervolgens wrijf je je hond met een andere handdoek nog eens goed droog.


Sta er niet raar van te kijken als je hond na het wasritueel de gekte krijgt. Joop gaat altijd na de wasbeurt als een dolle door de kamer rennen en overal rollen. Het voelt en ruikt natuurlijk toch een beetje gek voor haar om ineens nat en schoon te zijn zonder dat ze er zelf voor heeft gekozen.


Let op!

  • Zorg dat je een rubbermat in je bad of douche hebt liggen zodat je hond niet uitglijdt.

  • Geef je hond af en toe een snoepje of beloon hem met je stem zodat je hond een prettige associatie heeft met het badderen.

  • Blijf zelf zo rustig mogelijk. Een hond voelt haarscherp aan als je gestresst bent.

  • Let op dat er geen zeep in zijn ogen komt.


De krachtige blazer voor langharige honden

Als laatste tip: zelf gebruik ik het niet, maar een vriendin van mij heeft een labradoodle en zij is lyrisch over de waterblazer van Buxibo. Het apparaat ziet er een beetje gevaarlijk uit, maar dat is het zeker niet. Mijn vriendin gebruikt de waterblazer vaak na de wandeling, haar hond vindt het heerlijk en overtollig water en vuil wordt met kracht uit de vacht geblazen. Dit moet je natuurlijk wel even buiten doen anders kun je daarna meteen je huis gaan poetsen en witten.Succes ermee! Alles voor een schoon huisje! ;-)


Wil je weten welke hondenshampoo je het beste kunt gebruiken? Lees dan De top 5 beste hondenshampoos voor een fris ruikend huisBewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #huisdieren

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Huisdieren

Braaf en schoon

Mijn hond wassen voor een stankvrij huis, hoe doe ik dat?

Suus

4/17/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Zo verwijder je hondenhaar van autobekleding

Artikel

Oren die in de wind wapperen. Een kwispelende staart. Vrolijk gehijg! Ja hoor, de hond zit in de aut... 

De kat heeft op de bank geplast! Hoe maak je het schoon?

Artikel

Bijna alle kattenbezitters hebben er weleens mee te maken: je kat plast niet altijd netjes in de kat... 

10 geniale tips om azijn te gebruiken voor je wasgoed

Artikel

Azijn verwijdert vieze luchtjes uit je textiel, houdt kleding mooier, verwijdert vlekken en nog veel... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties