arrow&v

Help! Je gasten komen eraan en je huis ziet eruit alsof er een bom is ontploft. Je raakt in paniek, stofzuigt, schrobt en boent, je roept bevelen naar je kinderen en je partner, je holt als een kip zonder kop door het huis, krijgt tussendoor ook nog ruzie over iets omdat nét nu iedereen iets van je wilt. Tijd voor een checklist! Werk je de 8 volgende punten af dan ben je zo klaar, zonder ruzie, en hoef je je niet te schamen als jouw gasten hun entree maken.


1.

Je gasten willen een schoon toilet

Of je het leuk vindt of niet, je gasten zien andere dingen dan die jij ziet. Je kunt dan wel als een kip zonder kop door het huis hollen, maar je bereikt meer als je je in probeert te leven in je gasten. Ga even rustig op de deksel van het toilet zitten. Kijk rond alsof je zelf de gast bent. Check het volgende:

  • Zijn je plinten schoon?

  • Is het fonteintje schoon?

  • Hangt er een schoon handdoekje?

  • Is de vloer schoon?

  • Liggen er rommeltjes die er niet horen?

  • Zit er geen spinnenweb aan het plafond?

  • Slingeren er geen lege wc-rolletjes rond?

  • Ís er genoeg wc-papier?

Als laatste maak je de wc schoon en zorg je dat het er lekker ruikt. Je kunt bijvoorbeeld een druppeltje etherische olie op het handdoekje of op iedere toiletrol doen. De lucht van etherische olie blijft lekker lang hangen.


Persoonlijk vind ik de lavendel-olie erg lekker ruiken. Je hebt echt het gevoel dat je met je neus boven een bloeiende lavendel-struik hangt. Omringd door deze lucht ervaren jouw gasten het als een feestje om naar jouw toilet te gaan en zullen ze niet snel wantrouwig voordat ze gaan zitten eerst lapjes wc-papier op de bril leggen.


2.

Schone deurklinken en lichtschakelaars

Niks is smeriger dan deurklinken en lichtschakelaars die plakken. Met kinderen in huis is dat zo gebeurd. Je hebt het gelukkig ook zo opgelost. Maak een sopje met een klein scheutje Dettol en ontsmet alle lichtknopjes en deurklinken. Ruikt je huis ook nog eens extra fris.3.

De eetkamerstoelen en tafel schoonmaken

Een plakkerige eetkamerstoel is nog smeriger dan plakkerige deurklinken. Zeker als je een diner serveert. Met hetzelfde sopje als waarmee je de deurklinken en lichtschakelaars hebt gepoetst, kun je de zittingen van de stoelen nog even schoonmaken.


Vergeet ook niet de achterkant mee te nemen. En als je dan toch bezig bent: neem de tafel ook even goed af en zorg dat deze zo leeg mogelijk is zodat je tijdens het dekken enkel dingen hebt staan die er horen met eventueel nog een paar leuke toevoegingen erbij; zoals kaarsen of een vaasje met bloemen.4.

Laat je schoonmoeder niet op een vieze bank zitten

Als je schoonmoeder of wie dan ook op bezoek komt, laat haar dan niet op een bank zitten waar je hond net heeft liggen luieren. Of waar je kat net een haarbal heeft uitgekotst. Of je kinderen chips hebben gegeten waardoor er overal nog kruimeltjes liggen.


Stofzuig de bank dus goed (ook tussen de kussens!) en haal er een vochtige microvezeldoek overheen om dierenharen te verwijderen. Voor meer tips hierover, lees: De beste manieren om dierenharen van je meubels te verwijderen5.

Rommel opruimen voordat de gasten komen

Er komt bijna bezoek dus er is geen tijd voor een grote opruimbeurt , maar met een paar kleine ingrepen is je huis zo aan kant.


Kijk goed rond, vanuit de ogen van je gast. Wat ziet er rommelig uit? Wat slingert rond en hoort niet in de woonkamer? Maak het jezelf niet te moeilijk, pak een doos, stop daar alle troepjes in en maak je woonkamer zo leeg mogelijk.


Hoe leger je je woonkamer maakt, hoe minder het stoort dat er straks allemaal wijnglazen en schaaltjes met hapjes staan. En die doos… die ruim je de volgende dag wel leeg (en niet pas een half jaar later!)


Wil je de woonkamer perfect op orde hebben? Lees dan: Meer dan 12 dingen die ervoor zorgen dat je huis er rommelig uitziet


6.

Een lege vaatwasmachine voordat de invasie begint

Een goede start van je bezoek is een lege vaatwasmachine. Dat scheelt veel gedoe tussendoor en de eerste lading afwas kun je vervolgens met gemak kwijt. Heb je geen vaatwasmachine? Zorg dan dat alles vóór de invasie is afgewassen.7.

Gepoetste ramen maken je woonkamer een stuk netter

Je gasten komen een uur te laat of bovenstaande punten had je zo snel voor elkaar dat er nog wat tijd over is. Check dan het volgende: hoe zien je ramen eruit? Schone, heldere ramen maken je woonkamer een stuk netter.


Vergeet de ramen van de bovenverdieping voor nu. Concentreer je op de woonkamer. Welke schoonmaakmiddelen je daar het beste voor kunt gebruiken lees je in: De beste schoonmaakmiddelen voor streeploze ramen


8.

Neem het plafond en de muren mee tijdens het zuigen

Ten slotte moet er gestofzuigd worden. Heb je een kleiner opzetstuk, pak dan meteen het stof mee. En vergeet niet het plafond en de muren te controleren op spinnenwebben. Ze zijn zo weggezogen en je bezoek krijgt een warm ontvangst dankzij een op het oog blinkend huis.


Veel plezier met je bezoek!Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #sanitair #interieur #opruimen #keuken #ramen

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.Algemeen

Visite

Wil je een schoon huis voor je gasten? Doe dan dit!

Suus

12/17/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

Artikel

Puilt jouw voorraadkast ook uit? Hier een heleboel gouden tips om de voorraadkast perfect te ordenen... 

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties