arrow&v

Het is verstandig om je hoofdkussen zo’n vier keer per jaar te wassen. Je ligt er per slot van rekening gemiddeld acht uur per nacht met je hoofd op, als je dat vermenigvuldigt met 365 dagen dan kom je uit op 2920 uur per jaar. Mocht het zover zijn gekomen dat je kussen gele vlekken vertoont dan zijn er twee opties: een nieuwe kussen kopen of het textiel eens grondig reinigen. Hoe doe je dat?


Stap 1

Vergeelde kussen weer stralend wit krijgen

Allereerst is het tijd voor een paar rondjes in de wasmachine. Dat is natuurlijk simpel: je gooit je kussen in de trommel, je schept in plaats van waspoeder Vanish Gold in het wasmiddelbakje en je machine doet het werk.


Is de wasmachine klaar dan stop je je kussen in de droger op een niet te heet programma. Helemaal droog zal je kussen er niet uitkomen, maar dan leg je het kussen nog even op een plek waar hij verder kan drogen.


Het grote moment is aangebroken: zijn de gele vlekken eruit? Zo ja: good for you! Zo niet: wees niet gevreesd, ga verder met stap 2.Stap 2

Weg met de gele vlekken in je kussen

Je kunt je kussen nog een keer wassen, maar dit keer doe je een schepje wasmiddel, een dopje bleek en een halve schep Vanish Gold in het wasmiddelbakje. Nu weer even afwachten tot de machine is uitgedraaid.


Zie je nog steeds gele vlekken in het textiel? Ga dan verder met stap 3, niet opgeven dus!Stap 3

Niet opgeven: die vergeelde kussens worden weer wit

De gele vlekken in het kussen willen maar niet verdwijnen. Nu wordt het tijd voor het weekprogramma op je wasmachine en als je geen weekprogramma hebt: week je kussens dan in bad. Maak een mengsel van een kop waterstofperoxide en een halve kop citroensap.


Laat het kussen een paar uur weken. Om de lucht hiervan erna weer te verwijderen was je nogmaals je kussen volgens het normale programma. Je kunt je kussen ook nog even in het zonnetje leggen. De zon doet wonderen als het om vlekken gaat.


Is je kussen nu wit? Mooi! Zo niet: dan wordt het echt tijd om een nieuwe te kopen! En o ja: koop er meteen een goede kussenbeschermer bij, het liefst een waterdichte. Was de hoes eens in de zoveel tijd mee met je beddengoed. Liever voorkomen dan genezen.


Niks is fijner dan een fris hoofdkussen! Succes ermee!


Niet alleen je hoofdkussens hebben zo nu en dan een goede opfrisbeurt nodig, ook je matras. Meer hierover lezen? Zie In 5 simpele stappen een matras grondig schoonmaken en Hoe houd je je matras schoon?
Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #textiel #vlekken

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.


Textiel

Schoon slapen

Zo krijg je je vergeelde kussen weer stralend wit

Suus

4/19/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

Artikel

De beste oplossing om die lelijke foundation vlek te verwijderen.... 

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

Artikel

4 succesvolle manieren om kauwgom uit kleding te verwijderen.... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties