arrow&v

Hoe maak je het zonnescherm schoon met de lente en de zomer in aantocht? Er wordt over het algemeen rond deze tijd flink gepoetst vanwege de voorjaarsschoonmaak, maar veel mensen vergeten hetgeen waar je je de hele zomer aan kunt ergeren: de markiezen die er verwaarloosd uitzien. Het lijkt een hels karwei, maar dat valt reuze mee. Volg onderstaand stappenplan en het klusje is snel geklaard.


Wat heb je nodig om je markiezen te reinigen?Hoe maak je je zonnescherm schoon?

Let op: doe dit met droog weer! En nog belangrijker: maak je gehele scherm schoon: zo voorkom je kleurverschillen. Doe het ook niet volop in de zon, maar kies een bewolkte dag of een moment waarop jouw markies nog niet wordt beschenen door de zon.


Stap 1

Klap het zonnescherm helemaal uit. Logisch hè, anders valt er weinig schoon te maken.


Stap 2

Stofzuig voorzichtig de binnenkant en de buitenkant van je zonnescherm.


Stap 3

Veeg nu met een zachte borstel voorzichtig het hardnekkige vuil weg. Liever wat langer borstelen dan dat je te veel kracht zet. Een gat is nog erger dan bevuilde markiezen.


Stap 4

Maak een sopje met een minuscuul scheutje groene zeep (gebruik absoluut geen agressief schoonmaakmiddel!) Doordrenk een microvezeldoek in het sopje en wring de microvezeldoek goed uit. Poets zachtjes de vlekken weg.


Stap 5

Lukt het niet om bepaalde vlekken weg te krijgen? Voeg dan een druppeltje Dreft aan het sopje toe en poets zachtjes verder.


Stap 6

Laat de boel een halfuurtje intrekken (bij warm weer niet langer dan 10 minuten anders krijg je vlekken) en spoel dan al het zeep eraf met een tuinslang. Gebruik absoluut geen hogedrukspuit! Dat kunnen de meeste zonneweringen niet aan.


Stap 7

Je zonnescherm moet nu volledig drogen voordat je eventueel verder gaat. Neem dus lekker een pauze met een bakje koffie en je telefoon of tijdschrift, je kunt even niets anders doen dan wachten ;-)


Stap 8

Nu ga je de de markies impregneren met bijvoorbeeld Wme. Dat is een heel krachtig impregneermiddel dat je makkelijk aanbrengt. Het middel wordt ook gebruikt voor tenten, bootkappen, cabriodakken enzovoort.


Het voordeel van impregneren is dat je voorlopig geen last hebt van vuil, groene aanslag, of nog erger: schimmel! Impregneren klinkt heel ingewikkeld, maar in feite spuit je het spul gelijkmatig over je zonnescherm en daarna laat je de markies weer helemaal drogen, voor dat laatste hoef je zelf niets te doen, gewoon weer achterover leunen en wachten maar.


Stap 10

Als alles droog is haal je nog een microvezeldoekje over het scherm (zonder schoonmaakmiddel!) en klaar is Kees! Nu nog de aluminium profielen schoonmaken. Ga verder met stap 11.


Stap 11

Maak een schoon, lauw sopje met ook weer groene zeep. Met een spons (geen schuurspons!) poets je nu de profielen schoon. Dit is de kers op de taart!


Stap 12

Nu je toch bezig bent, druppel dan wat olie op de scharnierende delen zodat je markies weer soepel in- en uitklapt. Kijk uit dat je niet morst op het doek, want dan moet je weer terug naar stap 4.


Zeker weten dat je trots bent op de aanblik van je huis wanneer je zonneschermen er uitzien als nieuw! Succes ermee!


Waar koop je impregneermiddel voor je zonnescherm?

Wil je ook graag je zonnescherm impregneren? Die van Wme is een super krachtig impregneermiddel en beschermt je markiezen langdurig tegen alle soorten vuil.Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #groenezeep #textiel #ramen

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.
Textiel

Zomer schoonmaak

Zo krijg je de markiezen perfect schoon!

Suus

3/29/2020

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

Artikel

De beste oplossing om die lelijke foundation vlek te verwijderen.... 

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

Artikel

4 succesvolle manieren om kauwgom uit kleding te verwijderen.... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties