arrow&v

Een waterkoker ontbreekt in bijna geen enkele keuken. Het is een superhandig apparaat; niet alleen om thee te zetten, maar ook om een pan met kokend water te vullen voor je rijst of pasta. Eens in de zoveel tijd is het weer zover; er drijven vieze gele vlokjes in je thee. Jakkes! Het wordt weer tijd om je waterkoker te ontkalken. Hoe doe je dat snel, grondig en voordelig? En hoe voorkom je kalk in je snelkoker?


Wat heb je nodig om je waterkoker te ontkalken?

Laat je niet verleiden door dure antikalk-producten, want het kan veel goedkoper! Het enige wat je nodig hebt is: witte natuurazijn en water. Kies een juist moment uit om de waterkoker te ontkalken (niet vlak voordat je schoonmoeder op de thee komt!) en ga aan de slag! Het is zo gepiept dus je hebt geen enkele reden om het uit te stellen ;-)


Hoe ontkalk je de waterkoker met azijn?

  • Vul je waterkoker met water en doe er een flinke scheut natuurazijn bij.

  • Heb je een kalkfilter? Haal die dan even eraf en spoel deze schoon.

  • Laat het water met de azijn koken en laat het goedje vervolgens een halfuur intrekken.

  • Vergeet de waterkoker niet nog een paar keer na te spoelen.

  • Werp een blik in je waterkoker en wees verrast over hoe nieuw en stralend hij eruit ziet!


Hoe voorkom je kalk in de waterkoker?

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dat geldt natuurlijk voor alles. Om geen kalk in de waterkoker te krijgen kun je overwegen de waterkoker alleen met kalkvrij water te vullen of de waterkoker kalkvrij te houden. Hier een aantal tips (van goedkoop tot duur) om het water kalkvrij te houden:


  • Dit is verreweg de goedkoopste en meest verrassende manier om je snelkoker kalkvrij te houden: Kalk hecht zich vast aan schelpen dus gooi een paar schone (!) schelpen in je waterkoker en laat ze daar ook lekker zitten. Je waterkoker wordt continu ontkalkt en tegelijkertijd komt er geen kalk bij. Eens in de drie maanden stop je er dan weer nieuwe schelpen in. Zo simpel is het eigenlijk!

  • Je kunt ook enkel kalkvrij water in de waterkoker gieten. De goedkoopste oplossing is om een waterfilterkan te gebruiken. Die van Brita is superfijn. Je vult de kan en het water wordt gefilterd waardoor het ten eerste veel zachter smaakt en ten tweede ook veel beter is voor je apparaten. De indicator geeft aan wanneer het filterpatroon vervangen moet worden en je hebt er vervolgens weer weken plezier van.

  • Je kunt om kalk te voorkomen ook een waterfilter systeem aanleggen. Dit is een prijzige aanpak, maar je bent dan wel voor altijd van het kalk af. En niet alleen van het kalk, ook van roest, chloor, pesticiden en andere achtergebleven deeltjes die het water bevuilen. Je kunt zo'n systeem zelf aanleggen of dit door een loodgieter laten doen. Het systeem wordt aangesloten op de hoofd waterleiding en het filterpatroon moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. Die van Aquaphor is fantastisch, maar er zijn ook andere systemen. Let op! Er worden ook goedkopere systemen aangeboden, die niet doen wat ze beloven en dan wordt goedkoop al snel duurkoop! Verdiep je er goed in voordat je eraan begint!


Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#alles #keuken #azijn

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.


Keuken

Theeleuten

Zo makkelijk is het om je waterkoker te ontkalken

Suus

4/12/2019

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

Artikel

Puilt jouw voorraadkast ook uit? Hier een heleboel gouden tips om de voorraadkast perfect te ordenen... 

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Artikel

Maak je er een routine van om deze 10 huishoudelijke taken dagelijks af te werken dan is jouw huis a... 

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

Artikel

Je zou het niet verwachten: maar je kan wel 20 dingen schoon krijgen met Steradent. ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties