arrow&v

Heb je weinig opbergruimte in je badkamer of is er geen plek voor een badkamermeubel? Maar groeit ondertussen de badkamer dicht vanwege alle potjes, crèmes, flesjes en spuitbussen? Dan wordt het eens tijd om inspiratie op te doen bij Ikea! Om je alvast een handje te helpen, hier een heleboel producten die ervoor zorgen dat jouw overvolle badkamer snel en overzichtelijk is opgeruimd.


Make-up opbergen in de badkamer met Ikea

Slingeren er overal lippenstiften, nagelschaartjes, oogpotloden, nagelvijlen en kammen rond of heb je alles in een la en is die la een soort grabbelton geworden waar je in moet graaien om het juiste kwastje of nagellakje te vinden? Dan wordt het eens tijd om de boel opnieuw te organiseren!


Ikea heeft een superhandig opbergsysteem met vakjes waar je heel overzichtelijk alle make-up spullen in kwijt kan. Je kunt het opbergsysteem in een open kast zetten, op een tafeltje maar ook in een la. Zo ben je nooit meer aan het grabbelen in je make-up-voorraad.


Als je dan toch bezig bent, kijk dan meteen even of er dingen weg kunnen. Weet je zeker dat je een bepaalde kleur nagellak nooit meer gaat dragen: weg ermee, heb je te veel aan oogpotloden: maak er iemand anders blij mee etcetera. Zo wordt je voorraad make-up nog overzichtelijker en vind je snel wat je hebben moet.


Ben je een minimalist pur sang met weinig make-up, enkel make-up die je dagelijks gebruikt, en zoek je een opbergsysteem om je make-up netjes bij elkaar te houden, dan is de opbergdoos met spiegeldeksel een mooie eyecatcher om in je badkamer te plaatsen of anders om in je kast te zetten zodat je hem alleen tevoorschijn haalt als je hem nodig hebt.


Handdoeken opbergen in de badkamer met Ikea

Kun je je handdoeken niet goed kwijt nadat je ze gebruikt hebt maar wil je wel een systeem waar je ze uit kunt hangen om te drogen? Dan heeft Ikea een paar handige oplossingen die niet eens veel ruimte in beslag nemen.


Bijvoorbeeld onderstaande handdoekenrek met 3 stangen. Heb je nog een lege wand, dan kun je het rek daar tegenaan zetten en het is nog een leuk gezicht ook. Vind je de kleur niet zo mooi dan zou je hem ook nog een likje verf kunnen geven, passend bij jouw badkamer. Dat is zo gepiept!


Wat ook een erg handig systeem is en wat nog minder ruimte in beslag neemt is het drie-armige handdoekenrek. De armen zijn uitschuifbaar waardoor je je handdoeken lekker breed kunt uithangen! Laat dit soort handige ontwerpjes maar aan de Zweden over :-)Zeeppompjes, zeepjes en parfum opbergen met Ikea

De kleinere frutseltjes in de badkamer, zoals zeepjes en zeeppompjes zijn niet weg te denken. Maar til je ze op dan zie je altijd lelijke zeepsporen en parfumrestjes op je wastafel, wat dat betreft lijken al die flesjes wel kruipolie. In de loop van de week hopen die sporen zich op en boen je je een ongeluk om de boel weer fris te krijgen.


Ikea heeft daar iets leuks op gevonden: een klein dienblad voor op de wastafel. Daarop sorteer je al je spulletjes die je bij de hand wil hebben en de wasbak blijft lekker schoon. Natuurlijk moet je het kleine dienblad wel even afnemen als je schoonmaakt, maar het ziet er in ieder geval geordend uit en je wastafel blijft schoon!Opbergen met een kast onder de wastafel van Ikea in de badkamer

Ikea heeft handige kasten voor onder de wastafel, je hoeft dan niet ingewikkeld te doen want er zit een gat die ervoor zorgt dat de afvoerbuis netjes in de kast is weggemoffeld. Het nadeel is wel dat de afvoerbuis een stuk van je ruimte inpikt waardoor je per saldo minder opbergruimte hebt. Maar valt jouw hoeveelheid cosmetica mee dan is dit wel een nette oplossing.Opbergen met een hoge, smalle kast van Ikea in de badkamer

Een andere mogelijkheid is om een hoge, smalle kast in de badkamer te plaatsen waar je veel in kwijt kan en je spullen makkelijk kunt categoriseren. Een plankje voor make-up, een plankje voor crèmes, een plankje haarspullen ga zo maar door.Opbergen met een roltafel van Ikea in de badkamer

Heb je ergens een verloren hoekje waar je net geen kast kwijt kan, dan is een roltafel ook nog een mogelijkheid. Houd er wel rekening mee dat alles wat je erin bewaart sneller stoffig wordt, maar stof je op de juiste manier en houd je dit goed bij, dan is het een handig systeem: je rolt de roltafel naar je toe als je het nodig hebt, en daarna rol je het weer terug in het hoekje. Let er wel op dat je het niet helemaal volpropt met spullen want dan wordt alles weer heel onoverzichtelijk.Opbergen met een smalle stellingkast van Ikea in de badkamer

Ben je het type dat graag ziet wat je hebt, en houd je het wel overzichtelijk, dan heb je bij Ikea ook nog verschillende, smalle stellingkasten speciaal voor in de badkamer. Ook hiervoor geldt: de spulletjes die je erin bewaart worden sneller stoffig dus houd het goed bij en deel zo’n kast overzichtelijk in zodat het geen grote puinhoop wordt.Opbergen in een complete badkamermeubel van Ikea

Wil je in een klap klaar zijn en een kant en klaar meubel met wasbak zodat je badkamer één mooi geheel wordt, dan kun je ook heel goed bij Ikea terecht. Voor ieder wat wils qua smaak en in vergelijking met de meeste badkamergiganten ben je altijd nog voordeliger uit. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld al tien jaar zo’n meubel in de logeerkamer staan en het ziet er nog steeds heel mooi en verzorgd uit.


Om je badkamer een make-over te geven waarbij je alles overzichtelijk kunt opruimen en het er weer netjes uitziet kun je dus heel goed bij Ikea terecht. Is er geen Ikea in de buurt of heb je geen tijd om erlangs te gaan, dan kun je ook online bij Ikea bestellen en brengen ze het keurig bij je langs!


Succes ermee!

Afbeeldingen: m.m.v. IKEA


Wil je meer opruimtips? Zie dan mijn andere artikelen over opruimen.Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

#opruimen #alles #interieur

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Opruimen

Dat ruimt op!

10 snelle opruimtips in de badkamer met Ikea

Suus

9/11/2020

Laatste artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

GreyVlak.png

Hoe verwijder je foundation uit kleding?

GreyVlak.png

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

GreyVlak.png

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

GreyVlak.png

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

GreyVlak.png

Gerelateerde artikelen

Maak deze 8 dingen nooit schoon met water!

Artikel

Hier een verzameling items die je nooit met water mag wassen.... 

Op deze manier heb je nooit meer rommel in de voorraadkast

Artikel

Puilt jouw voorraadkast ook uit? Hier een heleboel gouden tips om de voorraadkast perfect te ordenen... 

8 opruimtips speciaal voor rommelige mensen

Artikel

Zo maak je een begin van een opgeruimd huis en word je een van die uitzonderlijke mensen die altijd ... 
0

vlekken verwijderen | schoonmaken tips | schoonmaaktips | opruimen tips | minimaliseren | schoonmaken met baking soda | schoonmaken met azijn | huis schoonmaken | reinigen | smetvrees | huis opruimen | suusmaaktschoon.nl

Suusmaakt

schoon.nl

Volg Suus op:
Pinterest.png
instagram.png
twitter.png

Copyright ©2019  Suus Producties